Лакиране и ламиниранеОперации за облагородяване на печатна продукция - лакиране, ламиниране, топъл печат и преге (релефен печат)

След като печатната продукция излезе от машината и сме се „усмихнали” на печатаря, може да пристъпим към нейното облагородяване и книговезко оформление.

Лакиране

Лакирането на печатната продукция е процес на нанасяне на различни видове лакове върху повърхността на отпечатаните листи. Така се постига защита на мастилата и по-ярко възприемане на цветовете в изображението.

Ние предлагаме следните видове лакиране:

- Надпечатен лак, който предпазва мастилото и е почти незабележим за човешкото око.
- UV лак, характеризиращ се с висок гланц на покритието и дълбочина на цветовете.
- Частично лакиране, което е разновидност на UV лакирането като при него лака се нанася на определени участъци от изображението.
- Частично, релефно UV лакиране.
- Селективно лакиране със скреч за томболи, лак с глитери, ароматни лакове.

Ламиниране

Ламиниране е процес на залепяне на специални фолиа върху повърхността на листа. Използват се различни по дебелина и прозрачност фолиа – мат, гланц, текстури. Целта е създаване на определен вид на изделието и защитата му от външни въздействия.


Топъл печат

Топъл печат е разновидност на високия печат. Технологията се изпълнява чрез клише – метално или полимерно. Загрято до определена температура то притиска метализирано фолио към изделие. Постига се ефект на злато, сребро и други метализирани отенъци, използва се и за холограми.
Цената за топлия печат се формира от няколко компонента – изработка на клише, подготовка на машина, цена на удар. Поради голямото разнообразие от материали и спецификата на технологията цената се формира индивидуално за всяка поръчка.

Преге

Преге или сух печат е технология за постигане на релеф при хартиени изделия без използването на мастила и фолиа.
Цената за релефния печат се формира от няколко компонента – изработка на клише, подготовка на машина, цена на удар. Поради спецификата на технологията цената се формира индивидуално за всяка поръчка.
 

 

Производствена база:

гр. Ихтиман
ул. "Братя Миладинови" 16

cms