Уеб дизайн

Уеб дизайн е процес на определяне на концепцията, планиране на функционалността и изпълнението на медийно съдържание предназначено за разпространение през Интернет.

Целта на уеб дизайна е създаването на уеб сайт като колекция от уеб страници, които да представят своето съдържание на крайния потребител от уеб сървър при изпращане на заявка от софтуер за разглеждане на интернет съдържание - интернет браузер.

Уеб дизайн "по поръчка" означава, че всички графични елементи от един уеб сайт, както и неговата функционалност, са направени по начин да изпълняват специфични изисквания според нуждите на клиента. Има два основни типа уеб сайтове: статични и динамични.

Статични уеб сайтове

Традиционният уеб дизайн на статични уеб сайтове използва класичска навигация с хипер връзки. Обикновено тези сайтове са написани на HTML. След като веднъж статичен уеб сайт е направен и публикуван, неговият собственик има нужда от специални умения по уеб дизайн за да променя съдържанието. Следователно тази технология е подходяща за малки уеб сайтове за малък и среден бизнес, където не е необходимо да се сменя съдържанието често.

Динамични уеб сайтове

Динамичните уеб сайтове са подходящи за продуктови каталози и галерии със снимки, календари, онлайн магазини и за всички случаи когато собственика на уеб сайта трябва да сменя съдържанието често. Ключът тук е, че съдържанието и дизайна на динамичните уеб сайтове се съхранява отделно на уеб сървъра. Съдържанието се съхранява в база данни, което позволява да бъдат показвани различни части от него, когато това е необходимо. Това позволява също да се направи система за управление на съдържанието така, че собственика на уеб сайта да може сам да прави промени без да е необходимо да изучава програмни езици за уеб програмиране.

Услуги, които ние предлагаме в категорията Уеб дизайн са:

  • Графичен дизайн
  • Дизайн на уеб сайт за малък и среден бизнес
  • Системи за управление на съдържанието
  • Интернет магазини
  • Стокови програми
  • Рекламни банери
  • Консултации по регистрация на домейн и хостинг план

 

Производствена база:

гр. Ихтиман
ул. "Братя Миладинови" 16

cms